1. Definitii si Termeni de Utilizare

Site-ul www.nextour.ro, denumit in continuare Site-ul”, este proprietatea Companiei Nextour,denumita in continuare “Compania”

Serviciile oferite de catre Companie, inclusiv prin intermediul Site-ului, asigura clientilor sai rezervarea de bilete de calatorie pentru transport international de persoane din Romania catre alte tari din Europa sau din alte tari din Europa catre Romania. Compania este raspunzatoare doar pentru serviciile de rezervare a biletului solicitat de client, Companiile Transportatoare sunt exclusiv si in totalitate responsabile pentru respectarea datelor cursei, calitatea serviciilor, starea si aspectul mijloacelor de transport, dar si pentru siguranta si securitatea clientilor pe intreg parcursul cursei.

Clientii sunt persoanele fizice sau juridice care apeleaza la Serviciile Companiei pentru a rezerva bilete de transport international de persoane.

Utilizatorii sunt persoanele care acceseaza Site-ul Companiei in scopul informarii cu privire la optiunile curselor de transport international de persoane.

Textele Site-ului sunt totalitatea informatiilor continute de toate paginile web ale site-ului www.nextour.ro (texte, foto, video) si au un caracter pur informativ, acestea nereprezentand obligatie asumata nici de catre Compania Nextour si nici de Companiile Transportatoare cu care aceasta colaboreaza.

Companiile Transportatoare sunt persoanele fizice autorizate sau persoanele juridice care opereaza curse internationale de transport pentru persoane (din Romania catre alte tari din Europa sau din alte tari din Europa catre Romania) care au un contract de colaborare cu Compania, in baza caruia Compania opereaza rezervari de bilete pentru cursele acestora.

Rezervarea presupune parcurgerea urmatorilor pasi:

  • Clientul contacteaza Compania prin intermediul numerelor de telefon, adreselor de email sau formularelor de contact mentionate pe Site;
  • Clientul precizeaza Companiei detaliile calatoriei dorite: adresa sau codul postal al locului de plecare, adresa sau codul postal al locului de sosire, data sau intervalul datelor de plecare dorite, data sau intervalul datelor de sosire dorite, detalii suplimentare importante pentru client (exemplu: greutate bagaje, transport pana la adresa, nivel confort oferit de mijlocul de transport etc.);
  • Compania, in functie de cerintele Clientului (mai sus precizate) si in functie de disponibilitatea Companiilor Transportatoare, ii prezinta Clientului optiunile de transport pe care le are la dispozitie (telefonic, via email sau alte programe sau aplicatii de comunicare);
  • Clientul poate alege una dintre optiunile prezentate de Compania sau poate renunta la serviciile Companiei;
  • In cazul in care Clientul a confirmat rezervarea uneia dintre optiunile primite, Compania Nextour confirma Companiei Transportatoare rezervarea biletului respectiv, moment din care devine exclusiv raspunzatoare de serviciile oferite Clientului;
  • Odata ce Clientul a confirmat rezervarea uneia dintre optiunile primite, acesta are obligatia de a se prezenta la data, ora si locul stabilit pentru plecarea in cursa rezervata;
  • Clientii care au facut rezervari prin intermediul Companiei Nextour, platesc biletul direct la Companiile Transportatoare la plecarea cursei.

 

2. Acceptarea Termenilor si Conditiilor

Compania Nextour isi rezerva dreptul sa opereze modificari ale informatiilor sau conditiilor fara a anunta in prealabil utilizatorii.
Prin accesarea Site-ului, folosirea informatiilor continute de acesta si/sau au serviciilor oferite de acesta, acceptati si sunteti de acord in totalitate cu acesti Termeni si Conditii, fara nici o alta restrictie.
Daca nu sunteti de acord cu unul sau mai multe dintre punctele descrise, nu puteti utiliza acest Site in niciun fel.

 

3. Dreptul de Autor asupra Textelor Site-ului

Intregul continut al acestui Site apartine Companiei , cu toate drepturile si obligatiile legale rezultate. Puteti incarca sau imprima pagini separate in limitele Legii Drepturilor de Autor. Reproducerea, (in intregime sau a unei parti), modificarea sau folosirea Site-ului in scopuri publice sau comerciale fara existenta unei permisiuni scrise din partea Companiei, este strict interzisa.

 

4. Relatiile Companiei cu alte site-uri

Compania nu isi asuma responsabilitatea pentru informatiile (inclusiv asupra acelora incomplete) continute de celelalte site-uri spre care se face trimitere (hyperlink-uri) si nici pentru securitatea acestora.

 

5. Responsabilitatile Textelor Site-ului

Compania ofera pe Site informatii la zi, lucru care nu exclude posibilitatea aparitiei de omisiuni din cauze obiective. Ofertele prezentate sunt indicative si nu implica obligativitatea Companiei Nextour si nici a Companiilor Transportatoare pentru care Compania face Rezervari de a acorda bilete de transport international pentru persoane in termenii prezentati pe site.
Compania nu isi asuma nicio raspundere sau obligatie in legatura cu informatiile publicate pe acest site.
Folosirea datelor si a informatiilor continute de Site, este o decizie voluntara a utilizatorului. Compania nu poarta responsabilitatea pentru modul de percepere si interpretarea a corectitudinii, caracterului complet si folositor al informatiilor continute de Site.
Toate informatiile privind ofertele de transport prezentate pe Site pot suferi modificari in orice moment fara informarea prealabila a utilizatorilor. Frecventa modificarilor si acuratetea informatiilor prezentate pe Site sunt determinate de responsabilitatea Companiilor Transportatoare cu care colaboreaza Compania de a transmite aceste informatii pentru a fi operate pe Site, motiv pentru care toate informatiile de pe Site sunt exclusiv informative si supuse modificarii in orice moment.
Compania nu isi asuma responsabilitatea pentru consecinte, inclusiv eventuale pagube, indiferent daca au sau nu legatura in vreun fel cu Site-ul.

 

6. Securitatea Site-ului

Toate informatiile prezente pe Site respecta legile si regulamentele in vigoare, fara a garanta faptul ca Site-ul prezinta siguranta fata de virusi informatici sau alte amenintari. Compania nu garanteaza accesul fara probleme sau intreruperi pe acest site.

 

7. Serviciile Companiei Nextour.ro

Compania, prin Site-ul www.nextour.ro, va pune la dispozitie informatii despre cursele celor mai buni transportatori din Romania (fie din punct de vedere al preturilor, fie din punct de vedere al serviciilor oferite sau al flexibilitatii orarului curselor) pe categoria transportului international de persoane. Site-ul va pune la dispozitie numere de telefon si email-uri prin care puteti verifica disponibilitatea biletelor pentru cursele dorite si a efectua rezervarile aferente acestora.
Cererile de rezervare efectuate la numerele de telefon sau email-urile precizate pe Site nu va garanteaza blocarea locurilor si a tarifelor. Dupa efectuarea cererii telefonice sau via email, un agent al Companiei va confirma rezervarea si/sau tariful prin telefon sau email.
Site-ul actioneaza ca si agent pentru Companiile Transportatoare (regim terti furnizori). Compania Nextour.ro nu-si asuma nici o responsabilitate pentru produsele si serviciile de transport oferite de Companiile Transportatoare si nu garanteaza in nici un fel (fie explicit sau implicit) acuratetea sau calitatea produselor si a serviciilor reflectate pe acest Site.

 

8. Responsabilitatile Utilizatorilor si Clientilor

Utilizatorii Site-ului www.nextour.ro si Clientii Companiei Nextour sunt obligati sa solicite informatii, detalii si rezervari Companiei doar daca intentia lor de calatorie este una reala.
Utilizatorii Site-ului www.nextour.ro si Clientii Companiei Nextour sunt obligati sa ofere informatii corecte si complete Companiei Nextour.ro pentru a putea opera rezervarile in conditii optime pentru colaborarea sa cu Companiile Transportatoare.
Clientii Companiei Nextour sunt obligati sa se prezinte la data, ora si locul plecarii pentru rezervarile confirmate sau sa anunte Compania cu minim 48 de ore inainte de renuntarea la rezervare. In cazul in care Clientii se confrunta cu o situatie de Forta Majora (vreme nefavorabila, fenomene extreme etc.) care ii impiedica sa se prezinte la data, ora si locul plecarii, acesta va informa imediat Compania cu privire la imposibilitatea de a-si respecta rezervarea.

 

9. Comunicarea Utilizatorilor si Clientilor cu Compania

Utilizatorii Site-ului pot trimite comentarii, note, sugestii, idei sau observatii cu privire la continutul si structura Site-ului, respectiv pot adresa intrebari atata timp cat continutul acestora nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, care sa afecteze viata privata, drepturile de proprietate intelectuala, ale Companiei sau ale unor terte parti, si care nu contin virusi, deruleaza campanii politice/electorale, solicitari comerciale, scrisori in lant, mailinguri de masa sau orice alta forma de spam.
Nu puteti folosi o adresa de e-mail falsa sau sa impersonalizati o alta persoana sau entitate. Compania isi rezerva dreptul, dar nu si obligatia de a indeparta sau edita o astfel de informatie transmisa.
Prin trimiterea unei astfel de informatii, daca nu este altfel specificat, acordati Companiei si partenerilor/afiliatilor sai licenta/dreptul gratuit, neexclusiv, perpetuu, irevocabil si sub-licentiabil de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, deriva, distribui sau a le afisa pe orice fel de medii, in toata lumea.
Acordati dreptul Companiei si partenerilor/afiliatilor sai de a utiliza numele pe care l-ati trimis in conjunctie cu informatia, daca acestia vor decide astfel. Declarati si garantati ca detineti sau controlati toate drepturile cu privire la informatiile transmise, ca acestea sunt corecte si ca utilizarea acestora nu intra in contradictie cu Termenii si conditiile de utilizare, ca nu vor cauza daune catre o terta parte si ca veti despagubi integral Compania sau partenerii/afiliatii sai pentru toate cererile rezultate din informatia astfel transmisa.

 

10. Forta Majora sau Insolventa Companiilor Transportatoare

Compania Nextour nu este responsabila in cazul petrecerii unor evenimente cauzate de forta majora sau in cazul in care Companiile Transportatoare intra in insolventa. Evenimentele majore includ, dar fara a se limita, interventii guvernamentale, razboaie, rapiri, incendii, inundatii, accidente, furtuni, greve, atacuri teroriste etc. care pot afecta Compania Nextour si/sau Companiile Transportatoare.

 

11. Solutionarea reclamatiilor

Orice reclamatie cu privire la rezervarea facuta prin intermediul Companiei se va face in scris, in termen de max 7 zile de la data producerii evenimentului reclamat. Reclamatiile care nu sunt facute in scris nu vor fi luate in considerare. Reclamatiile scrise vor fi trimise prin posta sau curierat in regim de recomandata cu confirmare de primire la adresa Complex Comercial, parter, Strada Gării, Pașcani 705200
In cazul in care reclamatia vizeaza probleme intampinate in colaborarea cu Compania Transportatoare, solutionarea acesteia reprezinta exclusiv respectiva companie. In acest caz, Compania Nextour va transmite reclamatia primita Companiei Transportatoare. Din momentul transmiterii reclamatiei, Compania Transportatoare este exclusiv datoare sa informeze Clientul cu privire la raspunsul sau si sa ofere solutia adecvata Clientului.

 

12. Solutionarea litigiilor

Termenii si conditiile de folosire se supun legislatiei romane. In caz de litigiu, se va incerca mai intai o rezolvare pe cale amiabila, in termen de 30 de zile lucratoare de la inregistrarea reclamatiei la sediul Companiei. In cazul in care nu se poate ajunge la o intelegere in termenul precizat anterior, va fi considerata competenta instanta judecatoreasca din aceeasi structura administrativa cu sediul Companiei Nextour.